Bylaws Committee Report
August 11, 2025

1. in responses to following questions:

Q: Can a member offer an amendment to the proposed revised bylaws?

A: Yes, but there limitations.

notice of the proposed amendments shall have been given in the notice of the meeting
(Art 21. §1)

Q: Can an amendment be offered at the meeting?

A: unless properly noticed prior to the meeting, only amendments which are:

 (Art 21. §2)
1. germane to subject matter. 
		Given that this proposal is a revision, probably applies to most everything.
2. "not inconsistent with the general intent of the amendment mentioned in the notice"
		Proposed amendments must not substantively change the proposal.

2. Recommended to require a n amendment submission form incorporating the following:

NAME OF THE MAKER OF THE MOTION__________________

I move to amend Article ______, Section________, By:

A. Striking out _________________and inserting ___________

B. Inserting _____________________________________

C. Striking out __________________________________

D. Adding at the end______________________________

Signed by submitting member__________________

Date__________________

Only complete submissions of this form shall be eligible to be offered as an amendment.

3. The committee will submit a table showing the applicable current section, the new section, and the update, and the reason for the proposed change. A redline version is already prepared and should be posted on the club’s website soon.

4. Proposed modifications to the proposal

a) Motion to make small changes (no substantive changes)
*  drop "of Directors" in §§4.2, 7.2
*  change "his or her status or his or her spouse’s status, or his obligation" change to "their or their spouse's status, or their obligation" §5.4
* change gender references such as  "his" & "himself" to "their" in following:
§5.4, §6.2, §6.3, §7.1, §7.2(e), §8.4, §9.1, §9.2, §9.3, §10.14, §16.1, §17.2

b)Modify §19.1 for clarification as follows:
		From:
"Distribute a copies of the proposed amendment(s), and note that acceptance of such requires written assent of one-half of the membership."
		To:
"Distribute a copies of the proposed amendment(s), and note that acceptance of such requires written assent of one-half of the voting membership."







Submitted by Patrick Smith
